mäso

Bravčové rezne na šampiňónoch

Postup receptu

Do pekáča si dáme trochu oleja a na mesiačiky nakrájanú cibulu, pridáme šampiňóny. Do šálky si dáme trochu vody, 2 kl vegety, dobre rozmiešame a nalejeme do pekáča. Všetko dobre premiešame. A ide sa na rezne. Vyklepeme mäsko a osolíme z oboch strán. Obalíme v strúhanke, potom vo vajíčku a vysmažíme. Takto pripravené rezne poukladáme na zmes cibulky a šampiňónov a prikryté dáme piecť do rúry na 20-25 minút pri teplote 200 °C. Potom posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť...

Hríbový stroganov

Postup receptu

Mäso nakrájame na kocky alebo rezance, okoreníme a necháme chvíľu odležať. Cibuľku orestujeme na oleji dohneda, mäso poprášime múkou orestujeme na cibuľke. Pridáme pretlak, zalejeme vodou a dusíme. Po 50 min. dusenia (záleží na mäse), pridáme huby a horčicu, dochutíme vegetou a varíme ešte 10 min. Podávame s dusenou ryžou.... Dobrú chuť!

Hubovo kuracia zmes

Postup receptu

Kuraciu zmes umyjeme, oddelíme pečene a všetko pokrájame. Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme ju na oleji, pridáme žalúdky a pečene, posypeme paprikou, rozmrveným bujónom a troška podlejeme. Prikryté budeme dusiť do polomäkka. Následne primiešame huby a po chvíľke aj pečene. Dôkladne premiešame a ak to bude potrebné podlejeme a prikryté dusíme. Nadrobno posekáme cesnak (podľa chuti), ošúpeme zemiak a najemno ho posrúhame a spolu primiešame k zmesi. Osolíme a ochutíme majoránom, ale už nevaríme.

Morčacie prsia so šampiňónmi

Postup receptu

Morčacie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kúsky. Potom ich osolíme a prudko opražíme na polovičke masla do mäkka na slabšom plameni. Šampiňóny očistíme, pokrájame a dáme ich na zvyšné maslo, osolíme, prikryjeme a dusíme. Keď sú šampiňóny mierne vychladnuté primiešame smotanu. Tesne pred servírovaním prelejeme kúsky mäsa šampiňónovou omáčkou.